Dukkah




INGREDIENTS
  • 100 gr noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
  • 15 gr komijnzaad
  • 40 gr koriander
  • 50 gr sesamzaad
  • zwarte peper en zout

DIRECTIONS
  1. Het lekkerst is om je ingrediënten vers te roosteren.
  2. Je kan dit in de oven doen, maar je moet dan oppassen dat de sesamzaadjes niet verbranden.
  3. Rooster eerst de grote noten en voeg nadien de sesamzaadjes en laat afkoelen.
  4. Rooster vervolgens de kruiden, een 3 tal minuutjes en laat afkoelen.
  5. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg zout en zwarte peper toe.
  6. Hak het mengsel in stukken met een mes, maal het in een vijzel of in een keukenmachine.
  7. Zorg er voor dat het niet te fijn is, er moeten nog kleine stukjes noot in zitten.
  8. Bewaar de dukkah in een glazen pot met een goed afsluitend deksel





0 comments