Pasta pesto met geroosterde trostomaatjes en burrata. Deze maaltijd is eenvoudig en bevat toch zoveel smaak. Voor de bereiding van mijn zelfgemaakte pesto klik op de link.
WAT IS BURRATA?
Burrata is een zachte Italiaanse verse kaas die een dikker membraan aan de buitenkant heeft en romig en zacht van binnen is. Letterlijk, het betekent “beboterd,” vanwege de romige binnenkant. Het is eigenlijk gemaakt van verse Mozzarella kaas die is gevuld met wrongel en room. En hoewel Burrata is gemaakt van Mozzarella, het is zijn eigen, aparte kaas, die vaak wordt aangeduid als de ‘Koningin van de Italiaanse kazen’.
PASTA PESTO MET BURRATA
INGREDIENTS
Trostomaatjes
2 burrata
zelfgemaakte pesto
speltspaghetti
basilicum
geroosterde pijnboompitjes
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
2 eetl balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180°
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal overgiet met olijfolie, balsamicoazijn en een geperst teentje knoflook, kruid met peper en zout
Rooster de tomaatjes een 20 tal minuutjes in de oven
Kook de pasta beetgaar zoals vermeld op de verpakking
Giet de pasta af en meng er de pesto onder
Dresseer de pasta op een mooi bordje en schik er de geroosterde tomaatjes en burrata bij
Werk af met geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum
2 burrata
zelfgemaakte pesto
speltspaghetti
basilicum
geroosterde pijnboompitjes
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
2 eetl balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180°
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal overgiet met olijfolie, balsamicoazijn en een geperst teentje knoflook, kruid met peper en zout
Rooster de tomaatjes een 20 tal minuutjes in de oven
Kook de pasta beetgaar zoals vermeld op de verpakking
Giet de pasta af en meng er de pesto onder
Dresseer de pasta op een mooi bordje en schik er de geroosterde tomaatjes en burrata bij
Werk af met geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum
0 comments