Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten, het is supersnel klaar en tegelijk heel voedzaam. Perfect voor op de camping. Shaksuka is arm aan koolhydraten en rijk aan waardevolle eiwitten. De basis bestaat uit ui, tomaat, komijn en ei, maar je kan er alle kanten mee uit door er extra groenten en verse of gedroogde kruiden aan toe te voegen. De combinaties die je kan maken, zijn eindeloos.
INGREDIENTs
2 uien
2 teentjes look
olijfolie
2 rode puntpaprika's
2 tl komijnpoeder
400 gr tomaten (blik)
1 el tomatenpuree
3 grote handen spinazie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
4 eieren
peper en zout naar smaak
verse koriander en/of basilicum
2 teentjes look
olijfolie
2 rode puntpaprika's
2 tl komijnpoeder
400 gr tomaten (blik)
1 el tomatenpuree
3 grote handen spinazie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
4 eieren
peper en zout naar smaak
verse koriander en/of basilicum
DIRECTIONS
- Snij de knoflook en ui fijn en fruit ze in een scheut olijfolie.
- Doe de paprikablokjes erbij, samen met 1 tl komijnpoeder en laat even meestoven.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe.
- Roer de spinazie erdoor en roer totdat deze geslonken is.
- Kruid met opnieuw 1 tl komijnpoeder, paprika en chilipoeder.
- Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek in ieder kuiltje een ei.
- Kruid met peper en zout.
- Dek de pan af.
- Garneer met verse kruiden naar keuze.
- Serveer met een slaatje en een notencracker.
0 comments