KIES RIJPE AVOCADO’S VOOR DE BESTE GUACAMOLE
De beste guacamole begint met verse ingrediënten. Zoek naar avocado’s die rijp zijn, maar toch stevig. Je wilt absoluut geen zachte en papperige avocado’s.
Dus hoe kies je goede, rijpe avocado’s? Pak eerst avocado’s waaraan de stengel nog is bevestigd. Als de stengel in de winkel is verwijderd, heeft deze waarschijnlijk meer bruine vlekken aan de binnenkant. Druk vervolgens voorzichtig op het ene uiteinde. Het moet stevig zijn.
HOE MAAK JE GUACAMOLE?
Snijd twee rijpe avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil en schep ze in een mengkom. Gebruik vervolgens een vork om ze voorzichtig tot het gewenste niveau van dik of glad te stampen. Voeg de uien, tomaten, koriander, jalapeno-peper, knoflook, limoensap en zout toe en roer alles door elkaar.
HOE BEWAAR JE GUACAMOLE ?
Guacamole oxideert en wordt snel mooi bruin. Het limoensap helpt dit proces te vertragen, maar het is onvermijdelijk dat overgebleven guacamole uiteindelijk bruin begint te worden. Bewaar de kern en voeg deze toe aan de bereide guacamole.
INGREDIENTS
- 2 avocado's , rijp
- 1 kleine ui , fijngesneden
- 2 Roma-tomaten , in blokjes gesneden
- 3 el , verse koriander, fijngehakt
- 1 jalapenopeper , zaden verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook , fijngehakt
- 1 limoen , geperst
- voeg zeezout naar smaak
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil en doe ze in een mengkom.
- Pureer de avocado met een vork en maak deze zo dik of glad als je wilt.
- Voeg de resterende ingrediënten toe en roer samen.
0 comments