500 gram kikkererwten, uitgelekt gewogen
60 gram tahin
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
een snufje cayennepeper
een snufje zout
1,5 koffielepels komijn
1 limoen, het sap
150 gram voorgekookte rode biet
Stort de kikkererwten in een zeef en spoel onder koud stromend water. Gooi het kikkererwtenvocht niet weg! Deze kan je namelijk verwerken in het recept Vegan Chocomousse.
Stort de gespoelde kikkererwten in de foodprocessor en laat even mixen zodat de kikkererwten al grof gehakt zijn.
Voeg vervolgens tahin, olijfolie, knoflook, cayennepeper, zout, komijn, limoensap en voorgekookte rode bieten toe. Mix op een hoge snelheid tot er een smeuïge massa ontstaat. Gebruik een pannenlikker om de zijkanten naar het midden te brengen, zodat je zeker alles kan mixen.
Heb je bietensap in de verpakking? Voeg deze dan eventueel toe voor extra smeuïgheid en uiteraard ook voor de roze kleur. Ik heb een tiental gram gebruikt.
Serveer in een kommetje samen met stukjes brood, broodstengels, rauwe groentjes zoals wortels, radijs en komkommer of serveer bij een salade als extra topping. Ik werk geregeld Buddha Bowls af met een flinke eetlepel hummus. Smakelijk!
Ik heb de hummus afgewerkt met wat olijfolie, sesamzaadjes, lente ui, walnoten en bieslook. Voel je vrij om hier zelf wat in te experimenteren!
0 comments