Mango’s zijn een geweldige bron van vitamine A, C, E en B-complex, evenals gezondheidsbevorderende flavonoïden zoals bètacaroteen en alfa-caroteen. Ze zijn ook een krachtig middel tegen kanker en staan er specifiek om bekend dat ze long-, borst-, darm-, prostaat-, bloed- en orale kanker helpen voorkomen. Ze zijn ook zeer nuttig bij het voorkomen van beroertes, hartziekten, artritis, cognitieve stoornissen, aandoeningen van de luchtwegen en nierziekten.
Mango’s bevatten een aanzienlijke hoeveelheid pyridoxine (B-6), die van vitaal belang is voor de synthese van serotonine en dopamine in de hersenen en essentieel is voor het handhaven van het hormonale evenwicht en een goede immuunfunctie. Mango’s helpen ook om slapeloosheid te voorkomen en zorgen voor een betere slaap. In sommige landen worden mango’s vlak voor het slapengaan gegeten als een natuurlijk slaapmiddel.
Geniet op elk moment van de dag van dit recept. Het is heerlijk om het alleen te eten, of geserveerd met guacamole, hummus, plantaardige crudités of een gezonde cracker die je lekker vindt. Of schep het in sla of koolbladeren taco-stijl, of over een salade.
Tomaten bevatten hun eigen verscheidenheid aan vitamine C die biologisch beschikbaar is voor het lymfevatenstelsel en de lever, het immuunsysteem ondersteunt om het sterk te houden tegen EBV, en verbiedt dat virussen gemakkelijk door het lichaam reizen. Tijdens het groeien absorberen en verzamelen tomaten de frequentie van het maanlicht ’s nachts. Dit betekent dat wanneer het wordt geconsumeerd, tomaten de radio-achtige frequenties van de schildklier versterken, waardoor evenwicht en homeostase worden gecreëerd met alle organen en klieren van het lichaam.
Komkommers versterken de bijnieren en nieren en spoelen virale neurotoxinen uit de bloedbaan. Ze hydrateren het lymfestelsel waardoor ze beter kunnen worden gereinigd. Komkommer hydratatie kan de verse mononucleosis-infectie vertragen en zelfs stoppen.
INGREDIENTS
- 1 mango
- 2 kopjes tomaten
- 1 bussel koriander
- 1/4 bleekselderij
- komkommer
- 1 knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Optioneel zeezout en peper
DIRECTIONS
- Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie
- Voeg de blokjes tomaat toe en meng goed
- Voeg de fijngehakte koriander toe en meng zodat de smaken goed opgenomen worden
- Voeg de blokjes selder en komkommer toe
- Kruid af met peper en zout
- Als laatste voeg je de in blokjes gesneden mango toe, roer nu voorzichtig alles nog eens goed door elkaar
- Zet nog 2 uurtjes in koelkast
- Serveer op een bordje groene sla
0 comments