De voedingswaarde van Gierst
Gierst, ook wel gepelde millet genoemd, bevat vergeleken met rijst, haver, quinoa, boekweit of amarant meer mineralen en vooral meer ijzer en magnesium. Dit graan bevat bovendien tot wel twintig procent eiwitten. Daardoor is het heel geschikt als plantaardige eiwitbron en dat maakt gierst dan ook een zeer gewilde graansoort bij vegetariërs. Gierst of gepelde millet is van nature rijk aan vezels en bevat diverse belangrijke aminozuren, veel onverzadigde vetzuren en naast veel ijzer en magnesium ook veel koper, fosfor, mangaan, diacine en silicium. Qua vitaminen biedt gierst vooral veel vitamine B en E.Vitamine B bevordert uw energiestofwisseling en ondersteunt uw energieniveau.
Vitamine E is een uitstekende antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen, wat gunstig is bij ontstekingen. Wat gierst ook nogal bijzonder maakt is dat het een regulerende werking heeft op de warmtehuishouding van het menselijk lichaam.
Dit maakt gierst uitermate geschikt voor oudere mensen. Ook is gierst een zeer geschikt graan voor diabetes.
Dit maakt gierst uitermate geschikt voor oudere mensen. Ook is gierst een zeer geschikt graan voor diabetes.
0 comments