Hieronder staan de groenten en vruchten die je het beste in je voedingspatroon kunt opnemen. (gerangschikt in volgorde van belangrijkheid)
Probeer tenminste drie van deze voedingsmiddelen per dag te eten – hoe meer des te beter –en varieer zoveel mogelijk zodat je in 14 dagen alle groenten en fruit van deze lijst tot je genomen hebt.
HELENDE VOEDING
Wilde bosbessen: helpen het centraal zenuwstelsel te herstellen en spoelen de neurotoxines uit je lever.
Bleekselderij: versterkt het maagzuur en levert minerale zouten aan het centrale zenuwstelsel.
Kiemgroenten: bevatten een hoog gehalte aan zink en selenium en versterken zo het immuunsysteem tegen EBV (Epstein-Barr Virus)
Asperge: maakt de lever en de milt schoon, versterkt de alvleesklier.
Spinazie: creëert een alkalische omgeving in het lichaam en levert goed opneembare micronutriënten aan het zenuwstelsel.
Koriander: verwijdert zware metalen zoals kwik en lood, de favoriete voedingsbodem van EBV.
Peterselie: verwijdert hoge niveaus van koper en aluminium die ook EBV voeden.
Kokosolie: werkt antiviraal en ontstekingsremmend.
Knoflook: werkt antiviraal en antibacterieel en beschermt zo tegen EBV.
Gember: helpt voedingsstoffen op te nemen en verlicht eventuele spasmes die gepaard gaan met EBV.
Frambozen: rijk aan antioxidanten die vrije radicalen uit organen en de bloedsomloop verwijderen.
Sla: stimuleert de peristaltische bewegingen van de darmen en helpt de lever te reinigen van EBV.
Papaja’s: herstellen het centraal zenuwstelsel, versterken en verbeteren het maagzuurniveau.
Abrikozen: immuunsysteem herstellers die ook het bloed versterken.
Granaatappels: helpen zowel het bloed als het lymfesysteem te ontgiften en te reinigen.
Grapefruit: rijke bron van bio flavonoïden en kalk om het immuunsysteem te versterken en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. (NB. Sommige bio flavonoïden en daarmee ook grapefruit gaan niet samen met sommige medicijnen. Raadpleeg eerst een arts als je medicijnen gebruikt)
Boerenool: bevat een hoog gehalte aan alkaloïden (basische verbindingen) die beschermen tegen virussen zoals EBV.
Zoete aardappelen: helpen de lever schoon te maken en te ontgiften van bijproducten en toxines van EBV.
Komkommers: versterken de bijnieren en de nieren en verwijderen neurotoxines uit het bloed.
Venkel: bevat sterke antivirale componenten die EBV bestrijden
HELENDE KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN
Onderstaande kruiden en supplementen (ruwweg vermeld in volgorde van belangrijkheid) kunnen je immuunsysteem verder versterken en jouw lichaam helpen bij het herstellen van de effecten van het virus:
Bleekselderij: versterkt het maagzuur en levert minerale zouten aan het centrale zenuwstelsel.
Kiemgroenten: bevatten een hoog gehalte aan zink en selenium en versterken zo het immuunsysteem tegen EBV (Epstein-Barr Virus)
Asperge: maakt de lever en de milt schoon, versterkt de alvleesklier.
Spinazie: creëert een alkalische omgeving in het lichaam en levert goed opneembare micronutriënten aan het zenuwstelsel.
Koriander: verwijdert zware metalen zoals kwik en lood, de favoriete voedingsbodem van EBV.
Peterselie: verwijdert hoge niveaus van koper en aluminium die ook EBV voeden.
Kokosolie: werkt antiviraal en ontstekingsremmend.
Knoflook: werkt antiviraal en antibacterieel en beschermt zo tegen EBV.
Gember: helpt voedingsstoffen op te nemen en verlicht eventuele spasmes die gepaard gaan met EBV.
Frambozen: rijk aan antioxidanten die vrije radicalen uit organen en de bloedsomloop verwijderen.
Sla: stimuleert de peristaltische bewegingen van de darmen en helpt de lever te reinigen van EBV.
Papaja’s: herstellen het centraal zenuwstelsel, versterken en verbeteren het maagzuurniveau.
Abrikozen: immuunsysteem herstellers die ook het bloed versterken.
Granaatappels: helpen zowel het bloed als het lymfesysteem te ontgiften en te reinigen.
Grapefruit: rijke bron van bio flavonoïden en kalk om het immuunsysteem te versterken en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. (NB. Sommige bio flavonoïden en daarmee ook grapefruit gaan niet samen met sommige medicijnen. Raadpleeg eerst een arts als je medicijnen gebruikt)
Boerenool: bevat een hoog gehalte aan alkaloïden (basische verbindingen) die beschermen tegen virussen zoals EBV.
Zoete aardappelen: helpen de lever schoon te maken en te ontgiften van bijproducten en toxines van EBV.
Komkommers: versterken de bijnieren en de nieren en verwijderen neurotoxines uit het bloed.
Venkel: bevat sterke antivirale componenten die EBV bestrijden
HELENDE KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN
Onderstaande kruiden en supplementen (ruwweg vermeld in volgorde van belangrijkheid) kunnen je immuunsysteem verder versterken en jouw lichaam helpen bij het herstellen van de effecten van het virus:
Cat’s claw: een kruid dat EBV (Epstein Barr Virus) reduceert evenals de co-factoren streptokokken A en B verkleint.
Colloïdaal zilver: vermindert de virale belasting van EBV.
Zink: versterkt het immuunsysteem en beschermt de schildklier tegen ontsteking door EBV.
Vitamine B12 (als methylcobalamine en/of adenosylcobalamine): versterkt het centrale zenuwstelsel.
Zoethout wortel: verlaagt de EBV productie en versterkt de bijnieren en de nieren.
Citroenmelisse: antiviraal en antibacterieel. Doodt EBV cellen en versterkt het immuunsysteem.
5-MHTF (5-methyltetrahydrofolate; natuurlijk foliumzuur): helpt de endocriene klieren en het centraal zenuwstelsel te versterken.
Selenium: versterkt en beschermt het centrale zenuwstelsel.(Is ook een belangrijke kwik-ontgiftiger B.B.)
Rode algen (Red marine algae): krachtig antivirus middel dat zware metalen zoals kwik verwijdert en de virale belasting verlaagt.
L-lysine: verlaagt de EBV belasting en werkt als een ontstekingsremmer voor het centrale zenuwstelsel.
Spirulina: herstelt het centrale zenuwstelsel en verwijdert zware metalen (NB: neem het wel een dagdeel eerder of later dan je B12 suppletie: anders hinderen die 2 elkaar – B.B.)
Ester-C: versterkt het immuunsysteem en voert de EBV toxines af uit de lever.
Brandnetel: levert vitale micronutriënten aan de hersenen, het bloed en het centrale zenuwstelsel.
Monolaurine: antiviraal, vermindert de EBV belasting en de co-factoren.
Vlierbessen: antiviraal, versterken het immuunsysteem.
Rode klaver: reinigt de lever, de lymfen en de milt van de neurotoxines van EBV.
Steranijs: antiviraal, helpt EBV in de lever en in de schildklier te vernietigen.
Curcumine: onderdeel van de geelwortel, helpt de endocriene klieren en het centraal zenuwstelsel te versterken”.
WAT TE VERMIJDEN
Colloïdaal zilver: vermindert de virale belasting van EBV.
Zink: versterkt het immuunsysteem en beschermt de schildklier tegen ontsteking door EBV.
Vitamine B12 (als methylcobalamine en/of adenosylcobalamine): versterkt het centrale zenuwstelsel.
Zoethout wortel: verlaagt de EBV productie en versterkt de bijnieren en de nieren.
Citroenmelisse: antiviraal en antibacterieel. Doodt EBV cellen en versterkt het immuunsysteem.
5-MHTF (5-methyltetrahydrofolate; natuurlijk foliumzuur): helpt de endocriene klieren en het centraal zenuwstelsel te versterken.
Selenium: versterkt en beschermt het centrale zenuwstelsel.(Is ook een belangrijke kwik-ontgiftiger B.B.)
Rode algen (Red marine algae): krachtig antivirus middel dat zware metalen zoals kwik verwijdert en de virale belasting verlaagt.
L-lysine: verlaagt de EBV belasting en werkt als een ontstekingsremmer voor het centrale zenuwstelsel.
Spirulina: herstelt het centrale zenuwstelsel en verwijdert zware metalen (NB: neem het wel een dagdeel eerder of later dan je B12 suppletie: anders hinderen die 2 elkaar – B.B.)
Ester-C: versterkt het immuunsysteem en voert de EBV toxines af uit de lever.
Brandnetel: levert vitale micronutriënten aan de hersenen, het bloed en het centrale zenuwstelsel.
Monolaurine: antiviraal, vermindert de EBV belasting en de co-factoren.
Vlierbessen: antiviraal, versterken het immuunsysteem.
Rode klaver: reinigt de lever, de lymfen en de milt van de neurotoxines van EBV.
Steranijs: antiviraal, helpt EBV in de lever en in de schildklier te vernietigen.
Curcumine: onderdeel van de geelwortel, helpt de endocriene klieren en het centraal zenuwstelsel te versterken”.
WAT TE VERMIJDEN
Zuivelproducten kunnen je het leven zeer moeilijk maken omdat ze de lever overbelasten, waardoor toxinen niet efficiënt uitgescheiden kunnen worden. Ze belasten ook de alvleesklier, wat een hogere insulineresistentie tot gevolg heeft.
Eieren werken niet meer in ons voordeel maar in ons nadeel doordat ze de virusexplosie voeden, vooral virussen die bijdragen aan auto-immuunaandoeningen en kanker. Dit geldt ook voor biologische en scharreleieren. Ze bemoeilijken je genezingsproces. Als je geen last hebt van symptomen of aandoeningen kun je ze gerust eten, maar kies dan wel voor de biologisch-dynamische eieren.
Mais – Doordat het DNA van mais is veranderd, kan mais nu allerlei ellende veroorzaken doordat het ziekteverwekkers voedt die bijdragen aan onze hedendaagse epidemie van chronische ziekten. Als je gezond bent, houd dan de consumptie van mais binnen de perken en eet bij voorkeur biologische mais van een oud ras, alhoewel er geen garantie is dat er niet mee gemanipuleerd is.
Soja – Net als mais was het ooit een gezond product voordat het genetisch gemodificeerd werd. Vermijd het zoveel mogelijk. De veiligste opties: biologische tofu of tempé, of Nama Shoyu van de beste kwaliteit.
Tarwe – Recent geknoei met tarwe heeft het tot een zeer ontstekingsbevorderend voedingsmiddel gemaakt, omdat het ziekteverwekkers in het lichaam voedt. Het probleem is niet alleen de gluten, er zitten ook andere verbindingen in die allerlei symptomen veroorzaken. Als je goed tarwe kunt verdragen, bestaat er de kans dat er geen virussen (en soms bacteriën) in je lichaam zitten die het lichaam verstoren en ziekten veroorzaken.
Raapzaadolie/Koolzaadolie – Is zeer schadelijk voor het immuunsysteem en geeft verstoring op de organen en de darmen. Raapzaadolie voedt niet alleen ziekteverwekkers, het beschadigt ook de wand van de maag, darmen, aderen, slagaderen, het hart, de nieren, de blaas, de urineleider, het urinekanaal, en als je een vrouw bent, van het voortplantingssysteem.
Varkensvlees – Alle vormen van varkensvlees, zoals ham, bacon, worst, bewerkte varkensproducten, reuzel, enz. bevatten veel vet en maken het je moeilijk om van een chronische aandoening te herstellen.
Gluten waar je vooral gevoelig voor kunt zijn, zitten in tarwe, gerst, rogge en spelt. Granen die gluten bevatten, bevatten ook talloze allergenen en eiwitten die allerlei problemen kunnen veroorzaken. Haver kan goed zijn, maar gebruik de glutenvrije soort. Beperk je consumptie van granen als je graag zo snel mogelijk wilt herstellen.
Gekweekte vis wordt meestal in smalle gesloten ruimten gekweekt die een voedingsbodem zijn voor algen, parasieten en andere ziekten. Kwekers geven de vis vaak antibiotica en voegen giftige chemicaliën toe aan het water. Ook wilde vis (zalm, heilbot, schelvis) is riskant. Wees altijd bedacht op de aanwezigheid van kwik, vooral bij grotere vissen zoals zwaardvis en tonijn.
Bron: Boek Medical Medium van Anthony William
Zie ook de geneeskrachtige werking van bleekselderijsap van Anthony William
Eieren werken niet meer in ons voordeel maar in ons nadeel doordat ze de virusexplosie voeden, vooral virussen die bijdragen aan auto-immuunaandoeningen en kanker. Dit geldt ook voor biologische en scharreleieren. Ze bemoeilijken je genezingsproces. Als je geen last hebt van symptomen of aandoeningen kun je ze gerust eten, maar kies dan wel voor de biologisch-dynamische eieren.
Mais – Doordat het DNA van mais is veranderd, kan mais nu allerlei ellende veroorzaken doordat het ziekteverwekkers voedt die bijdragen aan onze hedendaagse epidemie van chronische ziekten. Als je gezond bent, houd dan de consumptie van mais binnen de perken en eet bij voorkeur biologische mais van een oud ras, alhoewel er geen garantie is dat er niet mee gemanipuleerd is.
Soja – Net als mais was het ooit een gezond product voordat het genetisch gemodificeerd werd. Vermijd het zoveel mogelijk. De veiligste opties: biologische tofu of tempé, of Nama Shoyu van de beste kwaliteit.
Tarwe – Recent geknoei met tarwe heeft het tot een zeer ontstekingsbevorderend voedingsmiddel gemaakt, omdat het ziekteverwekkers in het lichaam voedt. Het probleem is niet alleen de gluten, er zitten ook andere verbindingen in die allerlei symptomen veroorzaken. Als je goed tarwe kunt verdragen, bestaat er de kans dat er geen virussen (en soms bacteriën) in je lichaam zitten die het lichaam verstoren en ziekten veroorzaken.
Raapzaadolie/Koolzaadolie – Is zeer schadelijk voor het immuunsysteem en geeft verstoring op de organen en de darmen. Raapzaadolie voedt niet alleen ziekteverwekkers, het beschadigt ook de wand van de maag, darmen, aderen, slagaderen, het hart, de nieren, de blaas, de urineleider, het urinekanaal, en als je een vrouw bent, van het voortplantingssysteem.
Varkensvlees – Alle vormen van varkensvlees, zoals ham, bacon, worst, bewerkte varkensproducten, reuzel, enz. bevatten veel vet en maken het je moeilijk om van een chronische aandoening te herstellen.
Gluten waar je vooral gevoelig voor kunt zijn, zitten in tarwe, gerst, rogge en spelt. Granen die gluten bevatten, bevatten ook talloze allergenen en eiwitten die allerlei problemen kunnen veroorzaken. Haver kan goed zijn, maar gebruik de glutenvrije soort. Beperk je consumptie van granen als je graag zo snel mogelijk wilt herstellen.
Gekweekte vis wordt meestal in smalle gesloten ruimten gekweekt die een voedingsbodem zijn voor algen, parasieten en andere ziekten. Kwekers geven de vis vaak antibiotica en voegen giftige chemicaliën toe aan het water. Ook wilde vis (zalm, heilbot, schelvis) is riskant. Wees altijd bedacht op de aanwezigheid van kwik, vooral bij grotere vissen zoals zwaardvis en tonijn.
Bron: Boek Medical Medium van Anthony William
Zie ook de geneeskrachtige werking van bleekselderijsap van Anthony William
0 comments