Anthocyanidinen zijn een groep van polyfenolen die zorgen voor de kleuren rood, roze, paars, oranje en blauw in allerlei bloemen en vruchten. Deze stoffen hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Anthocyanidine zorgt ook voor een vermindering van vetophoping in de bloedvaten waardoor de doorbloeding van de bloedvaten wordt verbeterd.
Anthocyanidinen hebben een ontstekingsremmende werking. De anthocyanidinen die in rode kool te vinden zijn, worden het beste door het menselijk lichaam opgenomen. Naast anthocyanidinen is ook vitamine C in veel grotere hoeveelheden in rode kool dan in groene kool te vinden, zo’n zes tot acht maal meer.
Vit B1, B2, B6, B11, vit C, Kalium, Calcium, Fosfor en Magnesium.
INGREDIENTS
- 1/2 rode kool
- 1 limoen
- 1 appel
- 1/2 sinaasappel
- 1 l olijfolie
- 1 l azijn
- beetje honing, naar eigen smaak
- gehakte walnoten
- zwarte peper
- zeezout
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool en de witte harde kern.
- Snijd de kool zeer fijn met mes of mandoline.
- Voeg het sap van een halve limoen toe.
- Meng de rode kool met sap van de limoen.
- Kneed hierbij de kool met de handen zodat deze zachter wordt
- Zet in koelkast en laat de kool 2 uur garen in het limoensap.
- Voeg de fijngesneden appel en een handje gehakte walnoten toe.
- Maak een dressing met de olijfolie, azijn, beetje sap van sinaasappel, scheutje honing en peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar.
0 comments