Avocado Hummus met dukhah


Ik ben dol op hummus, het is lekker en gezond. Ik had al eerder de klassieke hummus en de rode bieten hummus met jullie gedeeld.

Avocado hummus is lekker bij zoete aardappel frietjes, bij rauwe groentjes, tortilla chips, flatbread of op een stukje stokbrood.


INGREDIENTS
  • 2 AVOCADO'S
  • 400G KIKKERERWTEN, UITGELEKT
  • 1 EETLEPEL TAHIN
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK, GEPERST
  • 2 EETLEPELS CITROENSAP
  • ZEEZOUT EN ZWARTE PEPER
  • EXTRA VERGINE OLIJFOLIE, OM TE SERVEREN
  • PARTJES CITROEN, OM TE SERVEREN

DIRECTIONS
  1. Doe de avocado, kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap, zout en peper in een keukenmachine (thermomix) en verwerk tot een gladde massa.
  2. Besprenkel de avocado-hummus met de dukkah en besprenkel met olie. Serveer met partjes citroen.




0 comments